Hozzávalók a tésztához,20×30 cm tepsi:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
15 dkg finomliszt
½ sütőpor
1 ek rum
5 dkg tortadara
15 dkg magozott rumos meggy
A krémhez:
4 dl habtejszín
10 dkg cukor
10 dkg csokoládé
7 dkg kakaópor
10 dkg vaj
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
6 kocka fehér csokoládé
1 tk étolaj
Továbbá:
15 db piskótatallér
A tallérok mártogatásához:
1,5 dl rummal ízesített meggylé
A két lap készítése:
A tojásokat a cukrokkal,rummal habosra kevertem kb 8 perc alatt.
Ezután hozzá adtam a sütőporral elkevert lisztet.
A két tepsit kibéleltem sütőpapírral.
A tészta masszát elfeleztem.
Egyik felébe a rumos meggyet tettem,a másikba a tortadarát.
Egyenként 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.
A sütőpapírt lehúztam róla és hagytam kihűlni.
A krém készítés:
A tejszínt a cukorral összeforraltam,a csokoládét bele tördeltem,a kakaóport is hozzá adtam,majd sűrűre felfőztem.
Tűzről levéve a vajat hozzá kevertem.
Ezután kihűtöttem,majd jó habosra kevertem.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tettem a meggyes lapot,rákentem fele krémet.
Kiraktam a rumos meggylébe mártott tallérokkal.
Erre került a másik fele krém.
Befedtem a tortadarás lappal.
A csokoládékkal bevontam.
A fehér csokoládét 1 tk. olajjal mikróban felolvasztottam.
A kakaós csokoládét 1 ek. olajjal mikróban úgy szintén felolvasztottam.
Először a kakaós csokival vontam be,majd csíkokban felvittem rá a fehér csokoládét.
Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogattam.
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.