Arankám nagyon szépet alkottál,és az összetevői mind a kedvencem,ennek csodálatos lehet az íze is.
A tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál sötét színű kakaópor
1 kávéskanál sütőpor.
A krémhez:
3dl tej
1 db vaníliás pudingpor
1 vaníliáscukor
7 evőkanál porcukor
25 dkg margarin
5 dkg csokoládé
A rétegezéshez ízlés szerint rumos meggy.
A díszítéshez csokiba mártott rumosmeggy, kókuszreszelék.
Elkészítjük 8 tojásból a piskótát: a fehérjét pici sóval keményre verjük,hozzáadjuk a cukrot, keményre verjük, aztán egyenként a tojássárgáját, végül a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. Beleöntjük a formába,/kicsit folyik ki belőle/, előmelegített sütőben, a középső rácson 10 percig egész lángon, majd takarékon sütjük.Ez nálam palackos gáz esetében 90 percet vett igénybe.
Elkészítjük a főtt krémet: leáztatjuk tejben a pudingport 15 percig állni hagyjuk, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, keményre főzzük.Amíg meleg, belekeverjük a csokoládét.Hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a margarinnal és a porcukorral.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megkenjük krémmel, meggyet teszünk rá, a következő lapot ugyanígy, a fedőlapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a csokiba mártott meggyszemeket, majd meghintjük kókuszreszelékkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.