Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Rumos meggyes csokitorta

felvitel dátuma: 2012-12-17 16:32:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1910
részletes recept
Rumos meggyes csokitorta
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

8 db tojás

8 evőkanál cukor

7 evőkanál liszt

1 evőkanál sötét színű kakaópor

1 kávéskanál sütőpor.

A krémhez:

3dl tej

1 db vaníliás pudingpor

 1 vaníliáscukor

7 evőkanál porcukor

25 dkg margarin

5 dkg csokoládé

A rétegezéshez ízlés szerint rumos meggy.

A díszítéshez csokiba mártott rumosmeggy, kókuszreszelék.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 90 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítjük 8 tojásból a piskótát: a fehérjét pici sóval keményre verjük,hozzáadjuk a cukrot, keményre verjük, aztán egyenként a tojássárgáját, végül a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. Beleöntjük a formába,/kicsit folyik ki belőle/, előmelegített sütőben, a középső rácson 10 percig egész lángon, majd takarékon sütjük.Ez nálam palackos gáz esetében 90 percet vett igénybe.

Elkészítjük a főtt krémet: leáztatjuk tejben a pudingport 15 percig állni hagyjuk, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, keményre főzzük.Amíg meleg, belekeverjük a csokoládét.Hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a margarinnal és a porcukorral.

A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megkenjük krémmel, meggyet teszünk rá, a következő lapot ugyanígy, a fedőlapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a csokiba mártott meggyszemeket, majd meghintjük kókuszreszelékkel.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 jákli judit 2012 december 18

Arankám nagyon szépet alkottál,és az összetevői mind a kedvencem,ennek csodálatos lehet az íze is.

0/10 Makány Aranka 2012 december 18

Köszönöm, Judit, ez a mamának megy.A forma izgatott, hogy talp nélkül sikerül- e megsütni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*