Gyönyörűszép a süteményed, gratulálok. Mindenképp ki fogom próbálni. :*
Hozzávalók:
2x 4 tojás
2x 8dkg porcukor
2x 6 dkg finomliszt
2x 2 dkg kakaó
2x 2 ek víz
2x 1 ek olaj
2x 1 / 2 sütőpor
Töltelék:
680 dkg meggybefőtt (jól lecsepegtetni)
3 ek rum vagy rumaroma, 10 dkg babapiskóta gömbölyű, amit négyfelé tördelünk a krémhez, 2 cs tejszínű puding, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg ráma
A tészta hozzávalóiból kétszer kell egyforma lapot sütni!
Tészta:
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajt. A liszthez hozzákeverem a kakaót és sütőport, és így egyben beleszitálom a tojásos masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán beleforgatom a masszába. Zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24x35 cm-s vagy ehhez közelítő nagyságú tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 180 C-n.Ne nyisd ki az ajtót rá. Amikor kész, tűpróbát végzek ,kiveszem vagy hagyom még.Kihűléskor leveszem róla a sütőpapírt. Ugyan így járok el a második lappal is.
Töltelék
A pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot. Hagyom kihűlni Lefedem vagy fóliával lezárom, így nem bőrösödik meg a teteje. .A vajat habosra keverem,és hozzáadom a kihűlt pudingot. Bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet,és a rumot .Összekeverem majd a tölteléket rárakom az alsó lapra.. Érdemes kicsit rányomkodni, hogy a közök is krémmel telítődjenek. Ráteszem a másik lapot ezt is finoman rányomkodom. Beteszem a hűtőbe 30 percre. Végül csoki mázzal bevonom a tetejét, pár óra múlva lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.