Klárika ez csodás süti,el fogom készíteni.
A tésztához:
4 tojás
15 dkg vaj, vagy Rama
15 dkg cukor
1 evőkanál keserű kakaó
10 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
1 dl tej
12 dkg dió
Valamint:
1/2 üveg savanykás lekvár
A diós krémhez:
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál rum vagy rumaroma
A kakaós krémhez:
1 tojás
3 evőkanál keserű kakaó
10 dkg porcukor
20 dkg vaj, vagy Rama
A csokimázhoz:
1 dl étolaj
10 dkg keserű csokoládé
A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral és 1 evőkanál keserű kakaóval. Hozzáadunk 10 dkg réteslisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 dl langyos tejet, 12 dkg darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Kissé híg lesz de ez ne zavarjon. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
A tésztát megkenjük lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.
Sűrű krémet keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával szétegyengetjük a tésztán.
Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Csokimáz kerül a tetejére, amihez 10 dkg étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk, hozzáadjuk az 1 dl olajat, vékonyan felvisszük a krém tetejére.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.