Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Rumos - mazsolás - almás rétes

felvitel dátuma: 2012-10-27 22:05:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1025
részletes recept
Rumos  - mazsolás - almás rétes
Hozzávalók 4 személyre:

 1., Tészta :

20 dkg. buzaliszt

so

1.ek. étolaj

1,1/2 dcl langyos viz

****************************************************

3, Töltelék:

1,1/2 kg alma /kemény ,savanykás /

10.dkg. fahéjas cukor

1 kis rum

citrom leve

mazsola

2., Prézlis keverék:

10 dkg zsemlemorzsa / piritott/

5 dkg cukor

5. dkg vaj /olvasztott /

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

1., Az egészet lágy tésztává gyurjuk./simára /

a tetejét megkenjük olajjal ,és 1/2 orát pihenni hagyjuk .

- Az abroszt meg hintjük liszttel,és kinyujtjuk rajta a tésztát,vékonyan,hogy átlátszo legyen .

2., Meg kenjük olvasztott vajjal,és meg hintjük a prézlis keverékkel.

3. ,Ráboritjuk a halmozott almaszeleteket,megszorjuk a rumos mazsolával .

 _ Majd a rétest abrosz segitségével föltekerjük,és rátesszük a tepsire.

- Meg kenjük olvasztott vajjal,és 180 C-on sütjük kb. 40 percig.

Ismét a kis kuktáim segitettek :)

 

Jo étvágyat kivánok hozzá :)

 

Szakács: Gabriella


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*