1., Tészta :
20 dkg. buzaliszt
so
1.ek. étolaj
1,1/2 dcl langyos viz
****************************************************
3, Töltelék:
1,1/2 kg alma /kemény ,savanykás /
10.dkg. fahéjas cukor
1 kis rum
citrom leve
mazsola
2., Prézlis keverék:
10 dkg zsemlemorzsa / piritott/
5 dkg cukor
5. dkg vaj /olvasztott /
1., Az egészet lágy tésztává gyurjuk./simára /
a tetejét megkenjük olajjal ,és 1/2 orát pihenni hagyjuk .
- Az abroszt meg hintjük liszttel,és kinyujtjuk rajta a tésztát,vékonyan,hogy átlátszo legyen .
2., Meg kenjük olvasztott vajjal,és meg hintjük a prézlis keverékkel.
3. ,Ráboritjuk a halmozott almaszeleteket,megszorjuk a rumos mazsolával .
_ Majd a rétest abrosz segitségével föltekerjük,és rátesszük a tepsire.
- Meg kenjük olvasztott vajjal,és 180 C-on sütjük kb. 40 percig.
Ismét a kis kuktáim segitettek :)
Jo étvágyat kivánok hozzá :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.