Nagyon tündéri gratulálok!
60 dkg liszt
1-1 csomag sütőpor és vaníliás cukor
30 dkg porcukor
35 dkg rama
2 tojássárgája
8 kocka étcsoki
kicsi olaj a csoki olvasztásához
francia drazsé
perec alakú ropi
5 dkg porcukor
3 dkg kakaó
3 evőkanál víz
10 dkg rama.
Ha nagyon folyós maradna egy kis kakaót még tegyünk bele.
Az étcsoki helyett én a néger kockának a tetejét csináltam meg és azzal díszítettem.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett gyúródeszkán kb. félcentisre kinyújtjuk. Gomba alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Ezután következik a díszítés.
Az orrát és az agancsokat belenyomkodjuk a tésztába.
A szemeket sütés után nyomjuk rá.
180 fokon sütjük a szarvasokat.Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.