Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 14 hétfő Tibor névnapja

Főoldal » Rudolf a rénszarvas

felvitel dátuma: 2011-12-18 19:47:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3389
részletes recept
Rudolf a rénszarvas
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg liszt
1-1 csomag sütőpor és vaníliás cukor
30 dkg porcukor
35 dkg rama
2 tojássárgája
8 kocka étcsoki
kicsi olaj a csoki olvasztásához
francia drazsé
perec alakú ropi
dkg porcukor
3 dkg kakaó
3 evőkanál víz
10 dkg rama.
Ha nagyon folyós maradna egy kis kakaót még tegyünk bele.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Az étcsoki helyett én a néger kockának a tetejét csináltam meg és azzal díszítettem.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett gyúródeszkán kb. félcentisre kinyújtjuk. Gomba alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Ezután következik a díszítés.
Az orrát és az agancsokat belenyomkodjuk a tésztába.
A szemeket sütés után nyomjuk
180 fokon sütjük a szarvasokat.Jó étvágyat kívánok hozzá.

Szakács: Réki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2011 december 19

Nagyon tündéri gratulálok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*