Nagyon finom lehet!Én szeretem a képviselőfánkot,még karamellás habbal nem hallottam!El fogom készíteni!
12 dkg vaj
csipet só
11 dkg simaliszt
4 tojás
Krém:
8 dkg kristálycukorral habosra , keményre felverünk. 3 nagy kanál vaníliás pudingpor
3 dkg simaliszt
2 vaníliás cukor
11 dkg porcukor
3 dl tej
15 dkg vaj
2 tojás
A tészta elkészítésére kell leginkább odafigyelni. Ez egy égetett tészta lesz. 12 dkg vajat egy csipet sóval és 1,3 dcl vízzel felforralunk, amikor a vaj elolvadt és forrni kezd, akkor beleöntünk 11 dkg simalisztet, hirtelen elkeverjük ott a tüz felett és lassú tüzön addig fözzük állandó kevergetés mellett, míg a tészta el nem válik az edény falától és egynemü masszát kapunk. Langyosra hütjük.
Ezután egyenként beledolgozunk 4 egész tojást, mert ettöl lesz szép, üreges a fánk. Minden egyes tojást fakanállal addig keverünk, míg teljesen egynemüvé nem válik a masszánkkal. Majd kivajazunk egy sütölemezt és csillagvégü habzsákból kisebb-nagyobb halmokat nyomunk a tepsire.
Fél óráig pihentetjük, a tetejét megkenjük felvert tojással. De csak a tetejét, az oldalára ne kenjünk ,mert nem jön fel a fánk. A sütöt 220 C fokra elömelegítjük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Ne nyissuk ki a sütöt. Ha gyorsan pirul ,picit levihetjük a höt. Utána résnyire nyissuk csak az ajtót és pár percig hagyjuk még benne. Hagyjuk kihülni, majd késsel óvatosan levágjuk a fánkjaink tetejét.
A krémhez 4 tojásfehérjét 8 dkg kristálycukorral habosra , keményre felverünk. 2-3 nagy kanál vaníliás pudingport ,3 dkg simalisztet,2 vaníliás cukrot ,4 dkg porcukrot 3 dcl tejjel lassú tüznél összefözünk. Ennek sima masszának kell lennie. Picit hülni hagyjuk, mondjuk 10 percig ,majd a tojáshabot hozzákeverjük a meleg krémhez.
Én 15 dkg vajat kikeverek 2 tojásárgájával és 7 dkg porcukorral majd a pudingos krémet fokozatosan hozzáadva csomómentesre mixelem. Lehet ,hogy az egész pudingos krém nem is kell hozzá.Látni fogjuk, mikor jó a krém állaga, hogy ha majd kitöltjük a nyomózsákból, akkor a krém formás maradjon és ne csorogjon le a fánkokról. Ezután a fánkok aljára csillagvégü zsákból rányomunk egy sor krémet. Erre kerül a karamelles tejszínhab. Én egy kis lásban 8 kanál kristálycukrot hagyok teljesen megolvadni, majd ezután hozzáöntök 2 doboz friss tejszínt és elkeverem, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ezután ezt pár órára jól lehütöm /jobb elözö este elkészíteni/.Majd egy tálba öntöm és elektromos habverövel kemény habbá verem. Ezután a fánkok tetejére ugyanolyan nyomózsákból karamelles tejszínhabkoszorút nyomunk.
Majd a fánk tetejét megszórjuk porcukorral és rátesszük a fánkok tetejére.
Behütjük. Isteni finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.