Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Rudi képviselőfánk

felvitel dátuma: 2011-03-02 20:16:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2285
részletes recept
Rudi képviselőfánk
Hozzávalók 4 személyre:

12 dkg vaj
csipet só
11 dkg simaliszt
4 tojás

Krém:
8 dkg kristálycukorral habosra , keményre felverünk. 3 nagy kanál vaníliás pudingpor
3 dkg simaliszt
2 vaníliás cukor
11 dkg porcukor
3 dl tej
15 dkg vaj
2 tojás

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta elkészítésére kell leginkább odafigyelni. Ez egy égetett tészta lesz. 12 dkg vajat egy csipet sóval és 1,3 dcl vízzel felforralunk, amikor a vaj elolvadt és forrni kezd, akkor beleöntünk 11 dkg simalisztet, hirtelen elkeverjük ott a tüz felett és lassú tüzön addig fözzük állandó kevergetés mellett, míg a tészta el nem válik az edény falától és egynemü masszát kapunk. Langyosra hütjük.
Ezután egyenként beledolgozunk 4 egész tojást, mert ettöl lesz szép, üreges a fánk. Minden egyes tojást fakanállal addig keverünk, míg teljesen egynemüvé  nem válik a masszánkkal. Majd kivajazunk egy sütölemezt és csillagvégü habzsákból kisebb-nagyobb halmokat nyomunk a tepsire.
Fél óráig pihentetjük, a tetejét megkenjük felvert tojással. De csak a tetejét, az oldalára ne kenjünk ,mert nem jön fel a fánk. A sütöt 220 C fokra elömelegítjük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Ne nyissuk ki a sütöt. Ha gyorsan pirul ,picit levihetjük a höt. Utána résnyire nyissuk csak az ajtót és pár percig hagyjuk még benne. Hagyjuk kihülni, majd késsel óvatosan levágjuk a fánkjaink tetejét.

A krémhez 4 tojásfehérjét 8 dkg kristálycukorral habosra , keményre felverünk. 2-3 nagy kanál vaníliás pudingport ,3 dkg simalisztet,2 vaníliás cukrot ,4 dkg porcukrot 3 dcl tejjel lassú tüznél összefözünk. Ennek sima masszának kell lennie. Picit hülni hagyjuk, mondjuk 10 percig ,majd a tojáshabot hozzákeverjük a meleg krémhez.
Én 15 dkg vajat kikeverek 2 tojásárgájával és 7 dkg porcukorral majd a pudingos krémet fokozatosan hozzáadva csomómentesre mixelem. Lehet ,hogy az egész pudingos krém nem is kell hozzá.Látni fogjuk, mikor jó a krém állaga, hogy ha majd kitöltjük a nyomózsákból, akkor a krém formás maradjon és ne csorogjon le a fánkokról. Ezután a fánkok aljára csillagvégü zsákból rányomunk egy sor krémet. Erre kerül a karamelles tejszínhab. Én egy kis lásban 8 kanál kristálycukrot hagyok teljesen megolvadni, majd ezután hozzáöntök 2 doboz friss tejszínt és elkeverem, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ezután ezt  pár órára jól lehütöm /jobb elözö este elkészíteni/.Majd egy tálba öntöm és elektromos habverövel kemény habbá verem. Ezután a fánkok tetejére ugyanolyan nyomózsákból karamelles tejszínhabkoszorút nyomunk.
Majd a fánk tetejét megszórjuk porcukorral és rátesszük a fánkok tetejére.
Behütjük. Isteni finom.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Vitai Gabriella 2011 március 3

Nagyon finom lehet!Én szeretem a képviselőfánkot,még karamellás habbal nem hallottam!El fogom készíteni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*