Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Ruccola, rukkola

felvitel dátuma: 2011-07-01 22:09:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1123
részletes recept
Ruccola, rukkola
Hozzávalók 1 személyre:

Már az ókorban is használták. Jelentős mennyiségben tartalmaz A, B, C, és K-vitamint, valamint kalciumot és vasat is. Vértisztító, baktériumölő és emésztést elősegítő hatása ismert, ezen kívül tonizál is.
Leginkább salátakeverékek alkotója, de nagyon jól passzol pizzák, tészták, levesek, csirkés, ill. halas ételekhez is.

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Magyarul borsmustár. Azért kapta a nevet, mivel íze az erőteljes dió ízen kívül, enyhén csípős, néha mustárra emlékeztet, ami nem véletlen hisz növénytanilag a mustárral és a tormával áll rokonságban. Bármennyire hasonlít is a levele, nem a gyermekláncfű, (pitypang) nemesített változata! Mediterrán éghajlaton őshonos, de Magyarországon is kiválóan megél. Lakásban is termeszthető, világos-napos helyet kedveli, ám ilyenkor gyakrabban kell öntözni.

Szakács: Sioppeia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*