Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Rozsos kenyér

felvitel dátuma: 2013-06-03 11:31:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1031
részletes recept
Rozsos kenyér
Hozzávalók 12 személyre:

60 dkg finom liszt

30 dkg (Bio -rozsliszt)

3  dkg élesztő

7 dl víz

3 evőkanál étolaj

2 táskanál

1 mokkáskanál cukor

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Összekeverjük a 2 liszt fajtát,a közepébe mélyedést készítünk,bele morzsoljuk az élesztőt,ráöntünk a(melegvízből 2 dl-t,és rátesszük a pici cukrot. Hagyjuk a tálban,hogy felpúposodjon kb.:10 percig.

Ezután jól összegyúrjuk a maradék (meleg vízzel),és hozzátesszük a sót is közbe.

Meleg helyen a duplájára kelesztjük,letakarva 1 óráig,majd újból átgyúrjuk a gyúrótáblán 2 felé vágjuk,és 2 kenyér bucira hengergetjük,rátesszük a nagyméretű sütőtepsire amire egykis lisztet szórunk,és MELEG VIZES KONYHARUHÁVAL még 1 óráig hagyjuk kelni.   Utána a két kenyeret bevagdaljuk 3 vágással ,15 percig pihentetjük amíg a sütőt felmelegítjük 180 fokra. 50 percig sütjük ezen a fokon.

Megjegyzés: a sütő aljára tegyünk 1 kis lábasba 2 dl vizet mikor beindítjuk a sütőt,és végig így süssük a kenyerünket. A végén én még a forró kenyeret lekentem meleg vízzel,így hült ki.   Másnap is puha maradt, 2db 750 grammos kenyerem lett ebből az adagból.

Szakács: Clarus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bálint Erzsike 2013 június 3

azt szeretném kérdezni hogy kenyersütoben is ilyen finom lenne?

0/10 Bóli Klára 2013 június 4

Erzsike,ha a kenyér sütő is kétszer dagaszt,és ilyen hőfokon süt akkor lehet.Nekem nincs kenyér sütőm,ezért nem tudom.Próbáld meg a fele anyaggal.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*