azt szeretném kérdezni hogy kenyersütoben is ilyen finom lenne?
60 dkg finom liszt
30 dkg (Bio -rozsliszt)
3 dkg élesztő
7 dl víz
3 evőkanál étolaj
2 táskanál só
1 mokkáskanál cukor
Összekeverjük a 2 liszt fajtát,a közepébe mélyedést készítünk,bele morzsoljuk az élesztőt,ráöntünk a(meleg) vízből 2 dl-t,és rátesszük a pici cukrot. Hagyjuk a tálban,hogy felpúposodjon kb.:10 percig.
Ezután jól összegyúrjuk a maradék (meleg vízzel),és hozzátesszük a sót is közbe.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük,letakarva 1 óráig,majd újból átgyúrjuk a gyúrótáblán 2 felé vágjuk,és 2 kenyér bucira hengergetjük,rátesszük a nagyméretű sütőtepsire amire egykis lisztet szórunk,és MELEG VIZES KONYHARUHÁVAL még 1 óráig hagyjuk kelni. Utána a két kenyeret bevagdaljuk 3 vágással ,15 percig pihentetjük amíg a sütőt felmelegítjük 180 fokra. 50 percig sütjük ezen a hő fokon.
Megjegyzés: a sütő aljára tegyünk 1 kis lábasba 2 dl vizet mikor beindítjuk a sütőt,és végig így süssük a kenyerünket. A végén én még a forró kenyeret lekentem meleg vízzel,így hült ki. Másnap is puha maradt, 2db 750 grammos kenyerem lett ebből az adagból.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.