Pannikám, nagyon szép kenyeret sütöttél, gépben csináltad? én is szeretnék sütni, de nincs gépem, és sütőben próbálkozom majd,puszi.
25 dg teljes kiorlésu rozsliszt
25 dg kenyér liszt / nálunk T-650/
1 evokanál sikér /nálunk lepok/
3,3 dcl víz /ez fugg a lisztek minoségétol/
1/2 dcl olaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor /xilit/
1 evokanál ecet
2 dg friss éleszto.
A kenyérsuto aljába beleontjuk a vizet, olajat, ecetet és a sót. Rászórjuk a liszteket, a sikért belekeverjuk, majd a liszt tetejére rászórjuk a cukrot / xilitet/ és rámorzsoljuk az élesztot.
A dagasztás programra állítjuk, ami egyben meg is keleszti a tésztát, ez másfél óra.
Miután megkelt, lisztezett szilikonra ontottem és átgyúrtam, majd a sutoformába tettem és még hagytam a duplájára kelni.
Majd bevagdostam és kb 50 perc alatt meg is sult.
Pannikám, nagyon szép kenyeret sütöttél, gépben csináltad? én is szeretnék sütni, de nincs gépem, és sütőben próbálkozom majd,puszi.
Hugikám, ezt a kenyérsutoben dagasztottam, de a sutoben sutottem meg, úgdy mint az elozo fehér kenyeret is. Igaza volt Hajdulának, hogy így az íze teljesen más, mint a gépben sutotteké. De robotgéppel is jól be lehet dagasztani, és úgy megsutni. Ez a második kenyerem, ami sikerult a sutoben, úgy orulok!
mentem és holnap megpróbálom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.