Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 18 vasárnap Erik, Alexandra névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Rozskenyér

felvitel dátuma: 2011-12-30 22:42:03       mai nézettség: 1       nézettség: 969
részletes recept
Rozskenyér
Hozzávalók 1 személyre:

60 dkg. liszt  / háromféle lisztet használok, magvas,    graham és finomliszt

4-5 dkg élesztő

2 kávéskanál ,

3-4 dl viz langyos

3 evőkanál olivaolaj

1 tojás

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatom egy kevés vizben

A hozzávalókat keverőtálba rakom, dagasztóval kikeverem, akkor ha már elvállik a tál oldaláról.

Megkelesztem, legalább kétszer visszagyurom, ujrakelesztem, végül véknyan olajozott formába téve véglegesre kelesztem, bevagdosom, tojással lekenem.

170-200 fokos sütőben megsütöm. Akkor  ha a formából kivéve kopog az alja, ha nem visszarakom a rácsra forma nélkül és pár percig még sütöm. 5 napig garantáltan puha marad.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bodnár Ibolya Margit 2011 december 30

Kb. 3 hónapja kezdtem el kenyeret sütni, és jobban izlik mint a boltban vásárolt.

0/10 Bodnár Ibolya Margit 2011 december 30

Nem penészedik, nincs benne semmi mesterséges adalék.

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 31

Nagyon mutatós a kenyered! Hiányolom a megszegett képet. A három lisztből gondolom mindegyik egyforma arányban van a kenyérben.

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 31

Még egy kérdésem lenne, hogy a magvas liszt milyen? Tehát van benne Graham - BL55 - ? a harmadikkal még nem találkoztam így, hogy magvas.

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 31

Igen Graham, BL55, Rozsos kenyérkeverék v. teljes kiőrlésű rozsliszt. Ez volt az első kenyér amit sütöttem, mikor fotóztam még akkor vettem ki a sütőből, és nem igazán akartam, forrón megvágni. Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy a gyerekeimnek fotóztam, és küldtem email-ben, és akkor még eszemben sem volt, hogy én ebbe a csoportba kerülök. Akkor még tálban sütöttem, azóta vettem hozzá hosszúkás formát, és ma is sütöttem ami még nincs megszegve, holnap megpróbálom felrakni.

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 31

Oks! Én nagyon régóta sütöm a kenyereket és az egyéb péktermékeket.Nekem ezek a lisztek mindig vannak itthon készleten, meg fogom sütni.Utána nyilatkozom, hogy milyen lett.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*