Hozzávalók: 45dkg liszt,3 tojássárgája,1 cs. vaníliás cukor,0,5dl langyos tej,5dkg élesztő,
A krémhez: 15dkg margarin,10 dkg porcukor,2 cs. vaníliás cukor
Elkészítése: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,tegyünk hozzá 2-3 kávéskanálnyi cukrot is.Majd a liszthez öntjük.Belerakjuk a többi hozzávalót is és jól kidolgozzuk.Ha úgy érezzük,hogy kemény a tészta kis mennyiségekben adagoljunk még hozzá langyos tejet.Ne legyen se túl lágy se túl kemény.Lisztezett táblán nagyon vékonyra nyújtjuk,megkenjük a krémmel és feltekerjük egy rúdba.Ezután a rúdból kb 3cm.es darabokat vágunk.
Fogunk egy vastagabb falú lábost nagyon kikenjük vajjal és jól megszórjuk kristálycukorral.Belerakjuk a tészta darabokat,és hagyjuk 30 percig kelni.Forró sütőbe tesszük,kb.20 percig így sütjük Amikor a teteje pirosodni kezd letakarjuk alufóliával és felére vesszük a hőfokot,végezzünk tűpróbát.Ha már nem ragad,akkor öntsük le 3 evőkanálnyűtejben elkevert 1cs.vaníliáscukor és 2 evőkanál cukor keverékével és még pár percre tegyük vissza a sütőbe.Ha kész 5 percig hagyjuk hűlni,majd lazítsuk meg késsel és borítsuk ki egy tálra.Így a karamellízalt alja lesz felül.Aki szereti adhat hozzá vanília krémet.
A krém hozzávalóinál mindent csak kikeverünk és kenjük a tésztára.
A sütésnél vigyázzunk,az alja ne égjen le.Mindenki a saját sütője szerint vegye az időpontokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.