Elkészítés:
A rózsaszirmokat jól megmossuk, a végénél a sárga kis részt, ami a kocsányhoz kapcsolódik kivagdossuk, mert attól nagyon keserű lenne a szörpünk.
Egy fazékba rakjuk és ráöntjük a vizet.
Felforraljuk, majd addig főzzük kis fokozaton, amíg a szirmok teljesen kivilágosodnak.
Ezután leszűrjük, kinyomkodjuk a szirmokban maradt folyadékot.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és addig kevergetjük, míg a cukor teljesen feloldódik.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük.
A befőzőautomatába tesszük a kupakkal lezárt üvegeket. Feltöltjük az automatát vízzel úgy, hogy minimum az üvegek 3/4-ed részéig érjen a víz.
80 Fokon 20 percig dunsztoljuk a szörpöt.
Mikor kivesszük, ellenőrizzük, hogy a kupakok levákuumozódtak-e. Ezt úgy tudjuk megnézni, hogy a kupakot középen megnyomjuk. Ha le tudjuk nyomni, akkor sajnos nem jött létre a vákuum, tehát a tetőnk rossz. Ha így jártunk, akkor tetőt kell cserélni és újra dunsztolni a szörpöt.
Ha készen vagyunk, akkor mehetnek is a polcra az üvegek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.