Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Tea / Kávé / Gyógy / Fűszernövény ital - étel » Rózsaszörp tartósítószer mentesen

felvitel dátuma: 2017-04-19 12:04:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1083
részletes recept
Rózsaszörp tartósítószer mentesen
Hozzávalók 12 személyre:
  • 350 g illatos bordó rózsaszirom
  • 2 l víz
  • 1 kg cukor
  • 3 citrom leve
Előkészületi idő: 80 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Elkészítés: 





A rózsaszirmokat jól megmossuk, a végénél a sárga kis részt, ami a kocsányhoz kapcsolódik kivagdossuk, mert attól nagyon keserű lenne a szörpünk.






 




Egy fazékba rakjuk és ráöntjük a vizet.
Felforraljuk, majd addig főzzük kis fokozaton, amíg a szirmok teljesen kivilágosodnak.
Ezután leszűrjük, kinyomkodjuk a szirmokban maradt folyadékot.

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és addig kevergetjük, míg a cukor teljesen feloldódik.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük.



 

A befőzőautomatába tesszük a kupakkal lezárt üvegeket. Feltöltjük az automatát vízzel úgy, hogy minimum az üvegek 3/4-ed részéig érjen a víz.

80 Fokon 20 percig dunsztoljuk a szörpöt.
Mikor kivesszük, ellenőrizzük, hogy a kupakok levákuumozódtak-e. Ezt úgy tudjuk megnézni, hogy a kupakot középen megnyomjuk. Ha le tudjuk nyomni, akkor sajnos nem jött létre a vákuum, tehát a tetőnk rossz. Ha így jártunk, akkor tetőt kell cserélni és újra dunsztolni a szörpöt.

Ha készen vagyunk, akkor mehetnek is a polcra az üvegek.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/2016/06/szorpok-tartositoszer-nelkul.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*