Isteni finomak lehetnek!!
Hozzávaló: fél kg. liszt, 3 tojás, 5 dkg. élesztő,4 dkg olvasztott margarin, pici só, és másfél dl. tej. 3 db. kocka cukor, 1 evőkanál rum.
Lekvár a közepébe, és vaniliás porcukor a tetejére
Elkészítés: A tejben a cokorral az élesztőt felfuttatjuk,majd a knyér sütő gépbe tesszük./ A dagasztó kelesztő programot használtam. /Elindítjuk a gépet és apránként az összes belevalót hozzá keverjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Én a feléből rendes hagyományos fánkot sütöttem, a másik felét sodrófával elnyújtottam 3 mm. re., majd külömböző méretű szaggatóval kiszaggattam, és kb másfél centinként bevagdostam, majd hármat egymásra tettem, és az mutató újjammal a közepét jól benyomtam. Bő forró olajban sütöttem meg.Fordítva, fejjel lefelé kell sütni. Ha már picit hült, a közepébe csokis szilva lekvárt tettem, és vaniliás porcukorral hintettem meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.