Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Rózsafánk

felvitel dátuma: 2013-01-10 15:13:31       mai nézettség: 1       nézettség: 1514
részletes recept
Rózsafánk
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávaló: fél kg. liszt, 3 tojás, 5 dkg. élesztő,4 dkg olvasztott margarin, pici , és  másfél dl. tej. 3 db. kocka cukor, 1 evőkanál rum.

Lekvár a közepébe, és vaniliás porcukor a tetejére

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés: A tejben a cokorral az élesztőt felfuttatjuk,majd a knyér sütő gépbe tesszük./ A dagasztó kelesztő programot használtam. /Elindítjuk a gépet és apránként az összes belevalót hozzá keverjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Én a feléből rendes hagyományos fánkot sütöttem, a másik felét sodrófával elnyújtottam 3 mm. re., majd külömböző méretű szaggatóval kiszaggattam, és kb másfél centinként bevagdostam, majd hármat egymásra tettem, és az mutató újjammal a közepét jól benyomtam. forró olajban sütöttem meg.Fordítva, fejjel lefelé kell sütni. Ha már picit hült, a közepébe csokis szilva lekvárt tettem, és vaniliás porcukorral hintettem meg.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 marika 2013 január 10

Isteni finomak lehetnek!!

0/10 Káplár Anna 2013 január 11

Igen azok, akár egyesével lehet a szirmokat enni, fincsi, én is most csináltam először.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*