Tészta:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
2 dkg kakaópor
A lapok közé:
baracklekvár
50 dkg darált dió ( cukroztam meg )
cukor
Máz:
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Egyenként kinyújtjuk mindhármat. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy világos lapot az aljára nyújtunk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukrozott dióval. Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk cukrozott darált dióval, végül a harmadik lappal befedjük és sütjük. A megsült tészta tetejére a máz hozzávalóit jól kikeverjük és a forró tésztára simítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
A tepsi mérete 35 x 30
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.