1 cs vanilia puding főzhető
1 cs csoki puding főzhető
8 dl tej
20 dkg cukor
400 gramm babapiskóta ez 3 kicsi csomag
25 dkg háztartási keksz
250g rózsalekvár ,saját készítés de más is jó hozzá
250 g Hullala habalap
2-3 csepp rum aroma
10 dkg vaj
Szeretem az ötleteimet megvalósítani .
Ez a recept is a saját ötletem alapján készülr.
Először megfőzzük a pudingokat külön- külön 4-4 dl tejben.
Mindegyikbe belekeverünk 10-10 dkg cukrot, majd ha kihült a csokisba és a vaniliásba is belekeverjük a vajat és a csokisba még a rum aromát.
Ezután egy tál aljára fektetjük a háztartási kekszet ,jól beitatjuk a rózsa lekvárral vagy dzsemmel.
Mivel tudjuk a rózsában nincs kocsonyásító anyag pektin, ezért a lekváromban van egy kis alma is attól lett sűrűbb.
Most az alma íz is kicsit érződik de nagyon finom.
Erre rárakjuk a vaniliás puding egy részét és mehet rá a baba piskóta sor.
A baba piskótára rárakjuk a csoki pudingot mindet.
Újabb baba piskóta sor következik és a vaniliás puding másik fele.
Erre ismét egy keksz sor és a rózsa dzsem kerül.
Közben a Hullala tejszínt kemény habbá felverjük és a süteményünk tetejére rakjuk.
Picit hagyjuk állni hideg helyen hogy puhuljon.
Egy kis idő elteltével fogyasztható is.
Ha gyorsan akarunk valami édeset, akkor ezt ajánlom.
Ne tartson vissza senkit ha más lekvárral készíti el, de ehhez mindenképpen különlegesebbet javasolok.
Áfonya vagy narancs esetleg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.