0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojás sárgája
csipet só
1 db tojás a lekenéshez
Fahéjas cukor a briósok tetejére
A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót , majd sima tésztává gyúrom és 20 percig meleg helyen kelesztem
A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom és 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrom . Egy rózsához 10-12 db pogácsa kell . A korongok egyik felét olvasztott vajjal lekenem . A vajas felükkel felfelé elkezdem kialakítani a rózsa bimbót , ami köré szépen kialakulnak majd a szirmok .A muffin sütő formában minden második lyukat kivajazok és ezekbe teszem a rózsákat ( azért kell így mert szükség lesz a helyre amikor megkel ) .Lekenem felvert tojással és kb.30 percig kelesztem . Újra lekenem tojással . Megszórom cukorral .Mehet is a sütőbe 200 fokon 20 percre.Ha megsült fahéjas cukorral megszórom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.