Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rózsa Briós

felvitel dátuma: 2014-03-19 17:06:56       mai nézettség: 1       nézettség: 856
részletes recept
Rózsa Briós
Hozzávalók 2 személyre:

0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojás sárgája
csipet

1 db tojás a lekenéshez
Fahéjas cukor a briósok tetejére

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót , majd sima tésztává gyúrom és 20 percig meleg helyen kelesztem
A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom és 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrom . Egy rózsához 10-12 db pogácsa kell . A korongok egyik felét olvasztott vajjal lekenem . A vajas felükkel felfelé elkezdem kialakítani a rózsa bimbót , ami köré szépen kialakulnak majd a szirmok .A muffin sütő formában minden második lyukat kivajazok és ezekbe teszem a rózsákat ( azért kell így mert szükség lesz a helyre amikor megkel ) .Lekenem felvert tojással és kb.30 percig kelesztem . Újra lekenem tojással . Megszórom cukorral .Mehet is a sütőbe 200 fokon 20 percre.Ha megsült fahéjas cukorral megszórom.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*