Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Rozs kenyér

felvitel dátuma: 2014-11-12 19:38:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1059
részletes recept
Rozs kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

Kovászhoz: 200 g Teljes Kiőrlésű Rozsliszt, 10 g friss élesztő, 3 dl víz

Kenyérhez: Összes kovász, 50 g Világos Rozsliszt, 250g BL- 80 kenyérliszt, 2 kk , csipet aszkorbin, 1 kk sikér, 15g élesztő, 1 ek olaj, 1-1,5 dl víz

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 Kovász készítése:

Előző este egy fedeles tálba bele mérjük a lisztet, élesztőt, és a vizet, eg kanállal összekeverjük, letakarjuk és másnapig pihentetjük.

Kenyér elkészítése:

Másnap reggel a kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalókat alaposan összegyúrjuk kézzel dagasztjuk.1 -1,5 órára letakarva kelesztjük.

A megkelt  tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük kissé ellapogatjuk két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Teflonos sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, és még 50 -60 percig keletjük. Amikor letelt a 60 perc ,három helyen a közepét bevágjuk, és vízzel bespricceljük, és a tetővel befedjük Már az előmelegített sütőbe 220 fokon 55 -60 percig sütjük. Nekem Gázos a Sütőm és ennyi idő kell a sütéshez.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*