Hozzávalók:
Kovászhoz: 200 g Teljes Kiőrlésű Rozsliszt, 10 g friss élesztő, 3 dl víz
Kenyérhez: Összes kovász, 50 g Világos Rozsliszt, 250g BL- 80 kenyérliszt, 2 kk só, csipet aszkorbin, 1 kk sikér, 15g élesztő, 1 ek olaj, 1-1,5 dl víz
Kovász készítése:
Előző este egy fedeles tálba bele mérjük a lisztet, élesztőt, és a vizet, eg kanállal összekeverjük, letakarjuk és másnapig pihentetjük.
Kenyér elkészítése:
Másnap reggel a kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalókat alaposan összegyúrjuk kézzel dagasztjuk.1 -1,5 órára letakarva kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük kissé ellapogatjuk két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Teflonos sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, és még 50 -60 percig keletjük. Amikor letelt a 60 perc ,három helyen a közepét bevágjuk, és vízzel bespricceljük, és a tetővel befedjük Már az előmelegített sütőbe 220 fokon 55 -60 percig sütjük. Nekem Gázos a Sütőm és ennyi idő kell a sütéshez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.