Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Rozmaringos-olajbogyós minibagettek

felvitel dátuma: 2011-10-06 17:02:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1553
részletes recept
Rozmaringos-olajbogyós minibagettek
Hozzávalók 6 személyre:

Kb. 20-25 darabhoz:

  • 12,5 dkg margarin
  • 1 kg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl langyos víz
  • 6 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1-2 kk.
  • friss rozmaring összeaprítva + kevés a díszítéshez
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:
  1. A langyos tejet a langyos vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és 1 ek. lisztet, majd hagyjuk néhány perc alatt langyos helyen felfutni.
  2. A maradék lisztet a sóval, rozmaringgal és a megolvasztott margarinnal elkeverjük, és a felfuttatott élesztős részt is hozzáadjuk, majd addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. Minden darab közepébe nyomunk 2-3 szem olajbogyót, majd bagettformájúra sodorjuk. A tetejüket olajbogyókarikával és rozmaringgal díszíthetjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ismét megkelesztjük. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: Ráma süteményeskönyv 2011

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 október 6

Nagyon szépek lettek!

0/10 Hani 2011 október 6

Köszönöm szépen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*