1 db közepes méretű konyhakész csirke
5 dkg vaj
1 db citrom
1 rozmaring ág
só
őrölt fekete bors
étolaj
szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés: A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Felolvasztjuk a vajat /csak langyosra/, belekeverjük a citromlevet és a rozmaringot. Kívül-belül alaposan megkenjük vele a csirkét.
Elkészítés: A csirkét tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Fóliával letakarva, 160 fokon, egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.