Hozzávalók:
60 dkg búzaliszt,1
teáskanál só,
5 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 teáskanál cukor,
2 teáskanál rozmaring fűszer/darabos/,
1 dl olívaolaj,
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
Díszítéshez:2 evőkanál durva szemű só,2 szál rozmaring fűszernövény.
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, beleszórjuk a 2 evőkanál rozmaring fűszert.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, és a liszthez keverjük.
Hozzáadjuk az olíva olajat és alaposan összegyúrjuk.
Letakarva 1 órán át pihentetjük, kelesztjük.
A tepsit olíva olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett táblán kb. másfél centire kinyújtjuk.
3 cm széles és 8 cm hosszú rudakra vágjuk.
Ezeket megkenjük a hidegen sajtolt olíva olajjal.
A rudakat a kikent tepsire helyezzük.
A frissen vágott rozmaring szálakat felaprítjuk, a rudakra szórjuk a nagyszemű sóval együtt.
Sütés előtt még a tepsin 20 percen át kelesztjük.
Előmelegített sütőben 220 fokon, légkeveréssel kb.15-20 perc alatt kisütjük.
Kiváló borkorcsolya is egyben!!!
Ez a receptem a 2010-es bornapokon Tokajban 2. helyezett lett, borkorcsolya kategóriában.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.