Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Rozmaringos rudacska

felvitel dátuma: 2011-04-07 16:28:52       mai nézettség: 3       nézettség: 1183
részletes recept
Rozmaringos rudacska
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
60 dkg búzaliszt,1
teáskanál só,
5 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 teáskanál cukor,
2 teáskanál rozmaring fűszer/darabos/,
1 dl olívaolaj,
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/

Díszítéshez:2 evőkanál durva szemű só,2 szál rozmaring fűszernövény.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, beleszórjuk a 2 evőkanál rozmaring fűszert.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, és a liszthez keverjük.
Hozzáadjuk az olíva olajat és alaposan összegyúrjuk.
Letakarva 1 órán át pihentetjük, kelesztjük.
A tepsit olíva olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett táblán kb. másfél centire kinyújtjuk. 
3 cm széles és 8 cm hosszú rudakra vágjuk.
Ezeket megkenjük a hidegen sajtolt olíva olajjal.
A rudakat a kikent tepsire helyezzük.
A frissen vágott  rozmaring szálakat felaprítjuk, a rudakra szórjuk a nagyszemű sóval együtt.
Sütés előtt még a tepsin 20 percen át kelesztjük.
Előmelegített sütőben 220 fokon, légkeveréssel kb.15-20 perc alatt kisütjük.

Kiváló borkorcsolya is egyben!!!
Ez a receptem a 2010-es bornapokon Tokajban 2. helyezett lett, borkorcsolya kategóriában.

Szakács: Kriszta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*