Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Rozmaringos narancsos csirke

felvitel dátuma: 2012-08-10 09:24:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1845
részletes recept
Rozmaringos narancsos csirke
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg (4x15 dkg) csirkemell
2 kk rozmaring
2 db narancs
1 ek vaj 
4 pek rizs
olaj a sütéshez
csipetnyi   

 

Konyhai mértékegységek

Bors:
1 késhegynyi (kh) : 0,2 dkg
1 kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
1 csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
1 púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg
 

Búzadara:

1 evőkanál ( ek ): 1,5 dkg
1 csapott evőkanál ( csek ): 1,2 dkg

Cukor:

1 késhegy (kh) : 0,5 dkg
1 kiskanál (kk) : 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) :  2 dkg

Fűszerpaprika:
késhegynyi (kh):  0,2 dkg
kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg

Gríz:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Lekvár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Liszt:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Margarin:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Mustár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Olaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg

Paradicsompüré:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Rizs:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tarhonya:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tej:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Tejföl:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Túró:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Só:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Vaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Zsemlemorzsa:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg
 

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl

Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:

Húsból csont nélkül személyenként: 15-20 dkg
Csontos húsból személyenként: 20-25 dkg
Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként: 10-15 dkg
Halból személyenként: 20-25 dkg
Köretnek burgonyából személyenként: 20-25 dkg
Köretnek zöldség- és főzelékféléből személyenként: 15-20 dkg
Köretnek rizsből tarhonyából személyenként: 10 dkg
Főtt tésztának száraztészta személyenként: 10-12 dkg
Főzeléknek hüvelyesekből személyenként: 10 dkg
Főzeléknek zöldségekből személyenként: 25 dkg
Levesbe betétnek rizsből személyenként: 1,5 dkg
Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként: 1 dkg


( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A narancsot megmossuk, majd az egyiket kipréseljük, a másikat felszeleteljük.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a lebőrözött csirkemellet készre sütjük.
Megszórjuk rozmaringgal, hozzáadjuk a narancslét, és a narancs szeleteket.
Lassú tűzön még 5 percig pároljuk.
A rizst megfőzzük.
Kivesszük a kész csirkemellet, és főtt rizzsel tálaljuk ( a főtt rizst merőkanálba tömködjük, és szép formát kapunk, ha azt borítjuk a tányérra )
A narancsos pecsenyelébe 1 ek vajat teszünk, majd összemelegítjük, és a csirkemell mellé tálaljuk.
Rozmaring virággal díszítjük.  

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ésik Andrásné 2012 augusztus 10

Már készitettem ilyen ételt és mindenkinek merem ajánlani!TÍZ

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*