Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rozmaringos mézes csülök

felvitel dátuma: 2017-10-15 14:15:51       mai nézettség: 2       nézettség: 631
részletes recept
Rozmaringos mézes csülök
Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg csülök
7 gerezd fokhagyma
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
1 dl száraz fehér bor

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk és a kés pengéjével a vágódeszkán megroppantjuk őket.

A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk, megsózzuk.

Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 4 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és mintegy 70 percig sütjük

A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük.

A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük

A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és 5 percig közepes lángon forraljuk.

Felszeleteljük a húst, a boros mártással leöntjük, és sült krumplival körítjük.

Szakács: IlonaB


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*