1,5 kg csülök
7 gerezd fokhagyma
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
1 dl száraz fehér bor
só
A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk és a kés pengéjével a vágódeszkán megroppantjuk őket.
A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk, megsózzuk.
Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 4 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és mintegy 70 percig sütjük
A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük.
A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük
A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és 5 percig közepes lángon forraljuk.
Felszeleteljük a húst, a boros mártással leöntjük, és sült krumplival körítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.