Nagyon tetszik a recept,s a tálalás is!El mentettem a címét,hogy később majd meg találjam!
1,5 -2 kg bőrös malacoldalas
2 ek.sertés zsír
2 ek.só
1 tk.őrölt fekete bors
1 tk.őrölt kömény
1 ek.steak vagy flekken fűszerkeverék
1 tk.ételízesítő
2 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
2 szál friss vagy 1 tk.szárított rozmaring
Előkészítés:A húst megtisztítjuk a bőrt bevagdossuk .
Beszórjuk a fűszerkeverékkel,sóval,borssal,őrölt köménnyel és ételízesítővel.
Elkészítés:Egy tepsibe tesszük a zsírt majd, bőrrel lefelé fordítva
belefektetjük a húst. A fokhagyma gerezdeket ketté,a vöröshagymákat négybe vágjuk és a rozmaringgal együtt a hús mellé tesszük . 2 dl vizet töltünk alá ,alufóliával lefedve kb. egy órán át sütjük 160-180 fokon . Ezután kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst majd visszatoljuk a sütőbe . Többször locsoljuk meg a levével . Amikor már puha a hús, vegyük le az alufóliát és hagyjuk ropogós pirosra pirulni a bőrt .
Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.