Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Rozmaringos malacoldalas

felvitel dátuma: 2012-05-28 16:39:02       mai nézettség: 2       nézettség: 2615
részletes recept
Rozmaringos malacoldalas
Hozzávalók 6 személyre:

1,5 -2 kg bőrös malacoldalas

2 ek.sertés zsír

2 ek.só

1 tk.őrölt fekete bors

1 tk.őrölt kömény

1 ek.steak vagy flekken fűszerkeverék

1 tk.ételízesítő

2 fej vöröshagyma

6-8 gerezd fokhagyma

2 szál friss vagy 1 tk.szárított rozmaring

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A húst megtisztítjuk a bőrt bevagdossuk .
Beszórjuk a fűszerkeverékkel,sóval,borssal,őrölt köménnyel és ételízesítővel.

Elkészítés:Egy  tepsibe tesszük a zsírt majd, bőrrel lefelé fordítva
belefektetjük a húst. A fokhagyma gerezdeket ketté,a vöröshagymákat négybe vágjuk és a rozmaringgal együtt a hús mellé tesszük . 2 dl vizet töltünk alá ,alufóliával lefedve kb. egy órán át sütjük 160-180 fokon . Ezután kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst majd visszatoljuk a sütőbe . Többször locsoljuk meg a levével . Amikor már puha a hús, vegyük le az alufóliát és hagyjuk ropogós pirosra pirulni a bőrt .

Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé!

étvágyat kívánok hozzá!!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Lakatos Gyöngyi 2012 május 30

Nagyon tetszik a recept,s a tálalás is!El mentettem a címét,hogy később majd meg találjam!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*