Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Rozmaringos kacsamell,és comb

felvitel dátuma: 2016-06-19 13:55:51       mai nézettség: 4       nézettség: 795
részletes recept
Rozmaringos kacsamell,és comb
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

1 db kacsamell, 4 db comb, 3 szál friss rozmaring, 8 -10 gerezd fokhagyma, bors, , ízlés szerint

LILA PÁROLT KÁPOSZTA

Hozzávalók:

1 közepes fejes káposzta (vörös vagy fehér) 1 nagy hagyma, 1 púpozott evőkanál porcukor, 0,5 dl 10% ecet, 2 dl víz, 1 csapot mokkáskanál őrölt kömény,, olaj,

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítése:  Mivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőrrel lefelé teszem, és előmelegített sütőbe párperc alatt pirosra sütöm a bőrét. Ekkor sózom, borsozom, ízlés szerint hozzáadom a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, 3 szál rozmaringot. és a bőrével felfelé teszem vissza a húsokat. Egy fél deci vizet öntök hagyom a kisült zsírjába tovább sülni ill. párolódni figyelek puha szaftos legyen a hús.

Köretnek burgonyapürét, és párolt lilakáposztát adok.

Ez egy fiatal pecsenyekacsa volt, és 35 perc elég volt a sütéséhez!

Miközben a kacsa sül elkészítjük a káposztát

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, hogy pici levet eresszen. (min.15 perc).

A hagymát felkockázzuk.
A vizet és az ecetet összekeverjük.
Olajon karamellizáljuk, a porcukrot, hogy aranybarna legyen.
Hozzáadjuk a hagymát, de nem pirítjuk meg, csak megfuttatjuk.

Ha a káposzta sok levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk, ha nem, akkor az egészet a hagymához adjuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és jól összekeverjük.
Hozzáöntjük az ecetes víz 3/4 részét. ( a másik 1/4 részt félretesszük szükség esetére ha elfőne a leve, és még nem puha a káposzta), majd megsózzuk.
Kis lángon fedő alatt, gyakran kavargatva addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul,, ( kb 30-35 perc ) majd fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*