Hozzávalók:30 dkg liszt,1 zacskó élesztőpor,1 kiskanál só,1.5 kiskanál cukor ,2 dl forró víz,1 evőkanál olívaola,j2 kiskanál olívaolajvaj ,a forma kikenéséhez kukoricaliszt, a sütéshez 2 evőkanál friss rozmaring,0.5 kiskanál frissen tört rózsabors,só, bors
Összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot. A forró vizet elkeverjük egy evőkanál olívaolajjal, hozzáadjuk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle. (Ha ragadós, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraz, vízzel segíthetünk rajta.) A tésztából labdát formázunk, és letakarva 30 percig kelesztjük.Egy sütőformát kivajazunk, és megszórjuk kukoricaliszttel. A tésztát átgyúrjuk, és újabb 10 percig állni hagyjuk. Ezután belisztezett felületen kinyújtjuk, majd a sütőformába tesszük, és a tetejét mutatóujjunkkal benyomkodjuk.Meglocsoljuk a maradék 2 kiskanál olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringgal és a rózsaborssal, kissé megsózzuk, borsozzuk, és újabb 30 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Összekeverünk 1 dl vizet fél evőkanál sóval, és rálocsoljuk a tésztára, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.