Nagyon jol nez ki, erdemes lesz meg probalni. sokkal tartalmasab mint csak az egyszeru Rosti. Ez majdnem fo etelnek is elmegy.
800 gr nagyon vékonyra vágott burgonya, vékonyabbra, mint a hasábburgonya
200 gr szintén vékony szeletekre vágott sonka
100 gr reszelt sajt (finomabb a füstölt sajt)
100 gr vékony karikákra szeletelt hagyma
1 újhagyma, apróra vágva
1 csokor zöldpetrezselyem apróra vágva
só
olaj a sütéshez
Egy nagyobb palacsintasütőben kb. 4 evőkanál olajon megsütöm a megsózott burgonya felét, néha megforgatva, félreteszem.
A palacsintasütőbe újra olajt öntök, ugyanannyit, mint az előző adagnál.
A másik adag burgonyát, csak kicsit sütöm meg. Rászórom az előre kicsit megsült sonkát, a megdinsztelt hagymát, közben kicsit sósom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot.
erre rárakom az első adag burgonyát, és kicsi lángon sütöm az egészet, kb. 20 percig, néha megrázogatom, ha kell az utolsó 5 percben fedő alatt is sütöm. Az alja szép piros, kissé ropogós lesz.
Az egész szépen összetapad, így mikor kész, késsel szeletelem, tálalom.
Saláta, savanyúság egyaránt illik hozzá.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.