Roppancs
50 dkg liszt
1 kocka ráma
15 dkg dió
25 dkg porcukor(13 dkg fele a tésztába a másik fele a megszorasahoz)
1 vaniliáscukor a szórasához
A hozzávalókat összegyurjuk egy darázs maszát kapunk azt egy kicsit a kezünkbe megnyonjik és egy ha meg marad a kezümkbe egy darabban . Az jo .
Utána egy formákba kicsit púpos belenyomni és megsütni olyan 200 fokon.
Akor jó mikor kicsit barnás , kiszedni a formából és a vaníliás porcukrosba bele megforgtani.
És kész. Lehet melegen is megforgtani de lehet kicsit kihült álapotban ha meleg kicsit ráolvad a cukor de nem baj finom nagyon sokáig eláll
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.