Hogy én ezt mennyire szeretem! Csillagos egyes - nálatok otos - a tálalásért!
1-1,5 kg bőrös malacoldalas
4-5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
1 ü.sör
20 dkg füstölt szalonna
2 ek.sertés zsír
Előkészítés: Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
Elkészítés: Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet,közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.