Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Ropogós,sörös malacoldalas

felvitel dátuma: 2011-12-03 10:27:55       mai nézettség: 2       nézettség: 4358
részletes recept
Ropogós,sörös malacoldalas
Hozzávalók 1 személyre:

1-1,5 kg bőrös malacoldalas

4-5 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

grill fűszer

őrölt kömény

1 ü.sör

20 dkg füstölt szalonna

2 ek.sertés zsír

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 100 perc

Elkészítés:

Előkészítés: Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.

Elkészítés: Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet,közben többször megkenegetjük  a sörbe mártott szalonnával.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 december 3

Hogy én ezt mennyire szeretem! Csillagos egyes - nálatok otos - a tálalásért!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*