Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Ropogós sós stangli Katától

felvitel dátuma: 2018-07-30 09:20:09       mai nézettség: 1       nézettség: 803
részletes recept
Ropogós sós stangli Katától
Hozzávalók 12 személyre:

1 kg. liszt 
1 ek. só
40 dkg. sertészsír(nem olvasztott)
3 dl. tej
3 db. tojássárgája
5 dkg. friss élesztő
1 tk.cukor
Tetejére:
1 tk őrölt kömény
1 tk.őrölt bors
1 tk só
1 tojás a kenéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben feloldjuk.
A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és az egészet jól összegyúrjuk.
Kisebb gombócokat csípünk ki belőle, (nekem 33 db lett) majd kicsit lelapítva kerekre nyújtjuk, 8 felé vágjuk, kívülről befelé feltekerjük, felvert tojással lekenjük, majd a sót, köménymagot, borsot összekeverjük és rászórjuk a stanglikra.
175 fokos légkeveréses sütőben sütjük.
Nekem 2 tepsivel lett és egyszerre sütöttem ki,félidőben megcseréltem a tepsit. (kb.25-25perc)

Nagyon finom nassolni való.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*