1 kg. liszt
1 ek. só
40 dkg.sertészsír(nem olvasztott)
3 dl. tej
3 db. tojássárgája
5 dkg. friss élesztő
1 tk.cukor
Tetejére:
1 tk őrölt kömény
1 tk.őrölt bors
1 tk só
1 tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben feloldjuk.
A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és az egészet jól összegyúrjuk.
Kisebb gombócokat csípünk ki belőle, (nekem 33 db lett) majd kicsit lelapítva kerekre nyújtjuk, 8 felé vágjuk, kívülről befelé feltekerjük, felvert tojással lekenjük, majd a sót, köménymagot, borsot összekeverjük és rászórjuk a stanglikra.
175 fokos légkeveréses sütőben sütjük.
Nekem 2 tepsivel lett és egyszerre sütöttem ki,félidőben megcseréltem a tepsit. (kb.25-25perc)
Nagyon finom nassolni való.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.