SIKERULTMEGCSINALNI NAGYON FINOM
Hozzávalók 6 személyre:
A sült oldalashoz:
1,5 kg bőrös malacoldalas
5-6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só
egész kömény
őrölt bors
fokhagymapor
2 ek. sertés zsír
A káposztához:
1 kis fej lila káposzta
1 kis fej fejes káposzta
1/2 dl étolaj
2 ek kristály cukor
őrölt kömény
só
őrölt fekete bors
1 ek. ételecet / ízlés szerint /
Előkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
Elkészítés: Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.