Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Ropogós malacoldalas párolt káposztával

felvitel dátuma: 2012-10-21 14:18:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2966
részletes recept
Ropogós malacoldalas párolt káposztával
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 személyre:

A sült oldalashoz:

1,5 kg bőrös malacoldalas

5-6 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

egész kömény

őrölt bors

fokhagymapor

2 ek. sertés zsír

A káposztához:

1 kis fej lila káposzta

1 kis fej fejes káposzta

1/2 dl étolaj

2 ek kristály cukor

őrölt kömény

őrölt fekete bors

1 ek. ételecet / ízlés szerint /

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk.  A káposztákat vékonyra szeleteljük.

Elkészítés: Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén  hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/

 Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ballaijanos 2013 szeptember 5

SIKERULTMEGCSINALNI NAGYON FINOM

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*