Nagyon-nagyon gusztusos, ilyen módon még nem készítettem, finom!
1-1,5 kg bőrös malacoldalas
6-8 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
2 ek.sertés zsír
A tálaláshoz:
zöldségek ízlés szerint
Előkészítés: Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
Elkészítés: Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Fóliával letakarva sütőben 160-180 fokon kb.1 órát sütjük. A fóliát levéve visszatesszük a sütőbe és még 30-40 percet sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával.
Melegen körettel vagy hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.