Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Ropogós, fokhagymás malacoldalas

felvitel dátuma: 2012-02-25 16:52:19       mai nézettség: 3       nézettség: 3670
részletes recept
Ropogós, fokhagymás malacoldalas
Hozzávalók 4 személyre:

1-1,5 kg bőrös malacoldalas

6-8 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

grill fűszer

őrölt kömény

2 ek.sertés zsír

A tálaláshoz:

zöldségek ízlés szerint

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 100 perc

Elkészítés:

Előkészítés: Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.

 Elkészítés: Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Fóliával letakarva sütőben 160-180 fokon kb.1 órát sütjük. A fóliát levéve visszatesszük a sütőbe és még 30-40 percet sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen. Közben többször meglocsoljuk a saját zsírjával.

Melegen körettel vagy hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2012 február 26

Nagyon-nagyon gusztusos, ilyen módon még nem készítettem, finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*