Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » ROPOGÓS CSIRKEMELLCSÍKOK

felvitel dátuma: 2011-08-06 23:15:49       mai nézettség: 2       nézettség: 2363
részletes recept
ROPOGÓS CSIRKEMELLCSÍKOK
Hozzávalók 6 személyre:

Az elkészítésnél feltüntettem az adagokat is...A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

2-3 dl tejet besózok és borsozok, 5 gerezd fokhagymát belereszelek, majd belerakok 1/2 kg-nyi csíkokra vágott csibemellet. Ezt pár órára bedobom a hűtőbe, de a legjobb 1 éjszakát benne hagyni, hogy jól beszívja a husi az ízeket!:) Majd kiszedem a húsokat, kinyomkodom a tejet belőlük és egy nagyobb tálba öntök sima lisztet vagy meg "Gustin kukoricakeményítőt". Mindkettő jó, csak az utóbbitól talán ropogósabb lesz! Ebben megforgatom a husikat és picike olajon pirosra sütöm. Ilyenkor van a kósti, hogy elég sós-e lett, de azon lehet még segíteni!:) Máris lehet fogyasztani, így ropogós, de én tovább bolondítottam...Beleöntött​em az összes húst egy jénai tálba, ráöntöttem a maradék fokhagymás tejet, meghintettem petrezselyemzöldjével, lefedtem ezüst papírral és bedobtam a sütőbe. Így rásült a fokhagymás massza! Rizzsel és majonézzel összekevert kukoricával tálaltam!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 augusztus 7

Nagyon guszta!Étvágygerjesztő!

0/10 BLACK ANGEL 2011 augusztus 7

Köszi! Hát még az íze!:)

0/10 Hedviga 2012 április 29

Lenyűgöző az abstrakt művészetet,felfalnám az egészet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*