Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Ropogós burgonya gombóc

felvitel dátuma: 2021-08-28 16:13:40       mai nézettség: 1       nézettség: 311
részletes recept
Ropogós burgonya gombóc
Hozzávalók 4 személyre:
  • Meghámozott állapotában 1 kg burgonya, nagy lyukú reszelőn lereszelve, tiszta vízben alaposan átmosva, átöblítve, majd kinyomkodva 
  • 6-7 gerezd fokhagymanyomón áttört, vagy lereszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál só, vagy ízlésed szerint
  • 1/2 teáskanál bors, vagy ízlésed szerint
  • csilipehely ízlésed szerint
  • 6 evőkanál kukorica liszt
  • 6 evőkanál sima liszt, vagy durum liszt,
  • Napraforgó olaj, vagy kókusz olaj a sütéshez
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az összes hozzávalót gyúrd össze, és formázz kisebb méretű gombóckákat a kezeddel.

Ne "ijedj" meg, mert kissé lágynak tűnhet majd a massza!

Ha elég bő, és forró növényi zsiradékban sütöd, nagyon szépen megtartja majd a formáját, egyben fog maradni, a külseje ropogós a belseje pedig puha lesz!

Süsd szép pirosra őket!

Önmagában is nagyon finom, de ha főételnek szeretnéd, akkor például paradicsomszósszal, vagy bármilyen főzelék mellé kitünő választás!  

Szakács: Zsuzsi


Film link: https://veganfozocske.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*