Andika, ez nagyon finom lehet, biztosan kipróbálom.
1 kg krumpli
fél kg rétesliszt
1,5 dl tej
kevés só
1 tojás
1 ek keményebb zsír
fél kk kristálycukor
Megfozunk sós vízben 1 kg krumplit, mintha tort krumplit készítenénk. Lehutjuk, mert rongyosnak csak hideg krumplival lehet dolgozni, kulonben lágy lesz a tésztánk. Áttorjuk, és adunk hozzá fél kg réteslisztet, 1,5 dl tejet, kevés sót, 1 tojást, 1 ek keményebb zsírt és fél kiskanál kristálycukrot. Osszegyúrjuk, ne nagyon, csak álljon ossze és kisodorjuk vékonyra. Megkenjuk finom zsírral, lehet kacsazsírral is. Osszehajtogatjuk. Még egyszer osszehajtogatjuk, majd az utolsó hajtogatás után kb. 5 cm-re kisodorjuk, és négyzetalakúra, kockákra vagdaljuk. Tetejét megkockázzuk és zsírban vagy olajban kisutjuk. Lehet pohárral kor alakú formákat is kinyomni, akkor pogácsákat kapunk. Suthetjuk sutoben is.
A recept anyai nagymamámtól, a hon szeretett dédnagymamámtól származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.