Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Római tálas kenyerem

felvitel dátuma: 2012-01-13 21:45:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1687
részletes recept
Római tálas kenyerem
Hozzávalók 6 személyre:

8O dkg lisz

3 evőkanál olaj

1 evőkanál ecet

4 dc langyos viz

1,5 kiskanál cukor

1 evőkanál

4 dkg élesztő

Előkészületi idő: 6 perc

Sütési idő: 11 perc

Elkészítés:

Ezt a receptet több receptből raktam össze - ilyenre sikerült :

A hozzávalókat összegyurjuk és megkelesztjük.

A római tálat beáztatjuk - csak a tetejét - az alsó részébe zsirpapirt teszünk amit mergkenünk olajjal.

Ha megkelt a tésztánk, mégegyszer átgyurjuk és megformázva a római tálba rakjuk, Vizzel megkenjük és a tetejét megvágjuk. Letakarjuk és hideg sütőbe rakjuk. 2OO fokon kb 4O percig sütjük majd kisebb hőmérsékleten kb.15O fokon 3O percig sütjük. További kb. 3O-35 peren keresztül fedő nélkül sütjük.

Ha megsült, hideg vizzel megkenjük és hagyjuk kihülni.

 

 

étvágyat hozzá!!!

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2012 január 14

Mentettem talán egyszer sikerül kipróbálni férjemnek:) köszi

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 január 14

Nagyon szép!

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 január 16

Köszönöm!!!

0/10 nagyjanos 2013 június 1

Szia. tertermék kategóriába tetted, de nincs tej a hozzávalóknál. Kérlek, majd módosítsad légy szíves.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*