Mentettem talán egyszer sikerül kipróbálni férjemnek:) köszi
8O dkg lisz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
4 dc langyos viz
1,5 kiskanál cukor
1 evőkanál só
4 dkg élesztő
Ezt a receptet több receptből raktam össze - ilyenre sikerült :
A hozzávalókat összegyurjuk és megkelesztjük.
A római tálat beáztatjuk - csak a tetejét - az alsó részébe zsirpapirt teszünk amit mergkenünk olajjal.
Ha megkelt a tésztánk, mégegyszer átgyurjuk és megformázva a római tálba rakjuk, Vizzel megkenjük és a tetejét megvágjuk. Letakarjuk és hideg sütőbe rakjuk. 2OO fokon kb 4O percig sütjük majd kisebb hőmérsékleten kb.15O fokon 3O percig sütjük. További kb. 3O-35 peren keresztül fedő nélkül sütjük.
Ha megsült, hideg vizzel megkenjük és hagyjuk kihülni.
Jó étvágyat hozzá!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.