Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Rokfortos-diós csirke

felvitel dátuma: 2011-11-07 17:00:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2594
részletes recept
Rokfortos-diós csirke
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagyobb csirkecomb (készíthetjük kicsontozott csirkemellből is vagy combból és mellből vegyesen)
  • 3 dkg vaj/margarin (2 ek.)
  • , őrölt feketebors
  • 1 ág rozmaring (10 cm)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 25 dkg zöld metélttészta
  • 4 dkg dió
  • 10 dkg rokfort sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  •  2 ek. napraforgó olaj
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:
  1. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a leöblített rozmaringot és az áttört fokhagymákat, felöntjük a borral, majd fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  2. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Közben a diót durvára vágjuk, a rokfortot nem túl apróra morzsoljuk. A húst tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
  3. A pecsenyelét lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort felét, 1 percig forraljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a diót és a maradék rokfortot, éppen csak felforraljuk, és bevonjuk vele a húst. A tésztát leszűrjük, lazán összekeverjük az olajjal, a hús mellé göndörítjük, és azonnal tálaljuk.

Lajos Mari receptje

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 7

Anitám drága, olyan jó kajákat toltesz fel, hogy már az olvasástól is jóllakik az ember!!!!!!!!!!!!!! Ráadásul még a tálalás is olyan, hogy itthon ezt ki kell próbálni!

0/10 kautz1009 2011 november 7

Csatlakozom az előttem "szólóhoz"!Szuper!

0/10 Hani 2011 november 7

Köszönöm szépen a dicsérő szavakat!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*