Rókagomba paprikás galuskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

1

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg rókagomba
1 kis fej hagyma (én ledarálom)
1 paradicsom
1 zöldpaprika
pirospaprika
só, bors
kevés zöldpetrezselyem
1 pohár tejföl

*

Elkészítés:

A gombát megtisztítom, megmosom, de nem szeletekre, hanem darabokra vágom.
A Navigenión előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beledobom a hagymát (én mindig darálva használom), a forró aljzaton átforgatom és azonnal teszem hozzá a gombát, a lehéjázott, kockákra vágott paradicsomot, a kockázott paprikát és az összes fűszert. A pirospaprikát is. Lefedem, beállítom a 20 másodperces automata főzést és békén hagyom. Egészen addig nem veszem le a fedőt, amíg a visiotherm a főzési tartományban jelez. (Néhány perc.)
Délállásnál leveszem a fedőt, az ételt tejfölözöm és galuskával tálalom.
Isteni! Az erdei gombáknak nincs párjuk!