Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rókagomba paprikás galuskával

felvitel dátuma: 2011-07-31 19:38:37       mai nézettség: 1       nézettség: 2278
részletes recept
Rókagomba paprikás galuskával
Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg rókagomba

- 1 kis fej hagyma (én ledarálom)

-1 paradicsom

- 1 zöldpaprika

- pirospaprika

- , bors

- kevés zöldpetrezselyem

- 1 pohár tejföl

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 1 perc
Elkészítés:

A gombát megtisztítom, megmosom, de nem szeletekre, hanem darabokra vágom.

A Navigenión előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beledobom a hagymát (én mindig darálva használom), a forró aljzaton átforgatom és azonnal teszem hozzá a gombát, a lehéjázott, kockákra vágott paradicsomot, a kockázott paprikát és az összes fűszert. A pirospaprikát is. Lefedem, beállítom a 20 másodperces automata főzést és békén hagyom. Egészen addig nem veszem le a fedőt, amíg a visiotherm a főzési tartományban jelez. (Néhány perc.)

Délállásnál leveszem a fedőt, az ételt tejfölözöm és galuskával tálalom.

Isteni! Az erdei gombáknak nincs párjuk!

Szakács: Zsuzsa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Arenka 2011 szeptember 27

Guszta, bírnék most enni belőle!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*