Guszta, bírnék most enni belőle!
- 50 dkg rókagomba
- 1 kis fej hagyma (én ledarálom)
-1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- pirospaprika
- só, bors
- kevés zöldpetrezselyem
- 1 pohár tejföl
A gombát megtisztítom, megmosom, de nem szeletekre, hanem darabokra vágom.
A Navigenión előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beledobom a hagymát (én mindig darálva használom), a forró aljzaton átforgatom és azonnal teszem hozzá a gombát, a lehéjázott, kockákra vágott paradicsomot, a kockázott paprikát és az összes fűszert. A pirospaprikát is. Lefedem, beállítom a 20 másodperces automata főzést és békén hagyom. Egészen addig nem veszem le a fedőt, amíg a visiotherm a főzési tartományban jelez. (Néhány perc.)
Délállásnál leveszem a fedőt, az ételt tejfölözöm és galuskával tálalom.
Isteni! Az erdei gombáknak nincs párjuk!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.