30 dkg rizs (3,5 dl-es pohár)
csipetnyi só
kevés víz
8 dl tej
5 ek kristálycukor
3 tojássárgája
3 dkg vaj
reszelt citromhéj
fél rúd vanília
3 tojásfehérje
A 30 dkg átválogatott, megmosott rizst egy csipet sóval és a fél rúd vaníliával ízesített, egy kevés vízzel higított 8 dl tejben puhára fozzuk. Kozben 5 ek cukrot 3 tojássárgájával és 3 dkg vajjal, egy fél citrom reszelt héjával vagy reszelt citromhéjjal habosra keverjuk. Ha a rizs langyosra hult, osszekeverjuk a cukros tojássárgájával, végul a tojásfehérjékbol vert kemény habbal is. Egy megfelelo nagyságú edényt (lehet tuzálló tál, kisebb tepsi, stb.) zsírral vagy vajjal kikenunk, morzsával meghintjuk, beleontjuk a rizst, és mérsékelt tuzon pirosra sutjuk. Aszerint, hogy milyen edényben sutottuk, kockákra vagy tortaszeruen felvágjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Vanília- vagy csokiontettel is tálalhatjuk, és esetleg gyumolcsszorppel vagy gyumolcssel is díszíthetjuk, legjobban a barack illik hozzá.
Megjegyzés: Nagyon finom lesz a rizskoch, ha az edényt, amiben sutjuk, vékonyra nyújtott omlós tésztával béleljuk ki, széleit ráhajtjuk a rizsre és ezután sutjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.