Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Rizskoch (rizsfelfújt)

felvitel dátuma: 2012-06-08 14:24:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1309
részletes recept
Rizskoch (rizsfelfújt)
Hozzávalók 12 személyre:

30 dkg rizs (3,5 dl-es pohár)

csipetnyi

kevés víz

8 dl tej

5 ek kristálycukor

3 tojássárgája

3 dkg vaj

reszelt citromhéj

fél rúd vanília

3 tojásfehérje

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A 30 dkg átválogatott, megmosott rizst egy csipet sóval és  a fél rúd vaníliával ízesített, egy kevés vízzel higított 8 dl tejben puhára fozzuk. Kozben 5 ek cukrot 3 tojássárgájával és 3 dkg vajjal, egy fél citrom reszelt héjával vagy reszelt citromhéjjal habosra keverjuk. Ha a rizs langyosra hult, osszekeverjuk a cukros tojássárgájával, végul a tojásfehérjékbol vert kemény habbal is. Egy megfelelo nagyságú edényt (lehet tuzálló tál, kisebb tepsi, stb.) zsírral vagy vajjal kikenunk, morzsával meghintjuk, beleontjuk a rizst, és mérsékelt tuzon pirosra sutjuk. Aszerint, hogy milyen edényben sutottuk, kockákra vagy tortaszeruen felvágjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Vanília- vagy csokiontettel is tálalhatjuk, és esetleg gyumolcsszorppel vagy gyumolcssel is díszíthetjuk, legjobban a barack illik hozzá

Megjegyzés: Nagyon finom lesz a rizskoch, ha az edényt, amiben sutjuk, vékonyra nyújtott omlós tésztával béleljuk ki, széleit ráhajtjuk a rizsre és ezután sutjuk meg.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*