25 dkg rizs
10 dl tej
1dl víz
10 dkg margarin
fél csomag sütőpor
6 tojás
édesítőszer (vagy 4-5 evőkanál cukor)
mazsola
Kezdjük a végén: Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk liszttel vagy prézlivel. Félre tesszük.
A rizst ne mosd meg a főzés előtt, így igazán krémes állagú lesz, amikor megfő. Tedd fel a tejet vizet és rizst főni alacsony hőmérsékleten. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az édesítőt (vagy cukrot) a mazsolát később tesszük bele. Nem kell előre beáztatni, a, mazsolát mert ha együtt főzzük, így is megpuhul. Figyeljünk rá, kevergessük, nehogy leégjen.
Amíg készül a rizs, tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk, A sárgáját kikeverjük a cukorral, a citromhéjjal, , majd hozzá keverjük a sütőport. A sütőportól lazább lesz.
Amikor már majdnem kész a rizs, kezdünk hozzá a tojásfehérjéhez. A fehérjét kemény habbá verjük, adunk hozzá egy csipet sőt.
Amikor a tejberizs kész, felszívta az összes tejet, levesszük a tűzről, és beletesszük a margarint, majd hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját. Jó alaposan elkeverjük, ekkor még - ha szükséges - lehet édesíteni. Majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan átforgatjuk. Az egész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 160-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. Körülbelül 6-8 személyes adag lesz.
Ízlés szerinti lekvárral jammal, öntetekkel és tejszínnel tehetjük teljesebbé
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.