Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Rizskoch

felvitel dátuma: 2013-04-14 20:41:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1033
részletes recept
Rizskoch
Hozzávalók 1 személyre:

 

25 dkg rizs

10 dl tej

1dl víz

10 dkg  margarin

3 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

fél csomag sütőpor

6 tojás

édesítőszer (vagy 4-5 evőkanál cukor)

mazsola

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Kezdjük a végén: Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk liszttel vagy prézlivel. Félre tesszük.
 

A rizst ne mosd meg a főzés előtt, így igazán krémes állagú lesz, amikor megfő. Tedd fel a tejet vizet és rizst főni alacsony hőmérsékleten. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az édesítőt (vagy cukrot)  a mazsolát később tesszük bele. Nem kell előre beáztatni, a, mazsolát mert ha együtt főzzük, így is megpuhul. Figyeljünk , kevergessük, nehogy leégjen.


Amíg készül a rizs, tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk, A sárgáját kikeverjük a cukorral, a citromhéjjal, , majd hozzá keverjük a sütőport. A sütőportól lazább lesz.

Amikor már majdnem kész a rizs, kezdünk hozzá a tojásfehérjéhez. A fehérjét kemény habbá verjük, adunk hozzá egy csipet sőt.
 

Amikor a tejberizs kész, felszívta az összes tejet, levesszük a tűzről, és beletesszük a margarint, majd hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját. Jó alaposan elkeverjük, ekkor még - ha szükséges - lehet édesíteni. Majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan átforgatjuk. Az egész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 160-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. Körülbelül 6-8 személyes adag lesz.

Ízlés szerinti lekvárral jammal, öntetekkel és tejszínnel tehetjük teljesebbé

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*