4 adag maradék főtt barnarízs
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
1/2 mokkáskanál stevia por
2 db tojás
5 dkg vaj
1/2 vaniliarúd kikapart belseje
2 dkg vaj /a jénai kikenéséhez/
1 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
20 dkg földieper
1 doboz tejszin / én Hulala-t használtam/
1 db habfixáló
A 2 dl tejet a vaniliával és a citrom héjjal felforraltam, ráöntöttem a megfőtt rízsre, hozzátettem a steviát, elkevertem és 1/2 óráig állni hagytam.
Közben a tojás fehérjét habbá vertem a sárgákat pedig a vajjal elkavartam.
Ezután a rizsről leöntöttem a fel nem szívott tejet, hozzáadtam a kikavart tojássárgás vajat, a mazsolát majd óvatosan hozzá kevertem a tojás fehérjéből készült habot. Ezután a masszát egy vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett jénaiba öntve 30 percre betettem a 180 c°-os sütőbe.
Az epret botmixerrel összetörtem , sűrű szűrőn átcsorgattam, hogy a magjai ne legyenek benne az öntetben, felvertem a tejszint a habfixálóval és tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.