Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Rízsfelfujt-maradékból

felvitel dátuma: 2011-06-06 15:31:27       mai nézettség: 3       nézettség: 1376
részletes recept
Rízsfelfujt-maradékból
Hozzávalók 1 személyre:

4 adag maradék főtt barnarízs

2 dl tej

1 citrom reszelt héja

1/2 mokkáskanál stevia por

2 db tojás

5 dkg vaj

1/2 vaniliarúd kikapart belseje

2 dkg vaj /a jénai kikenéséhez/

1 evőkanál zsemlemorzsa

5 dkg mazsola

20 dkg földieper

1 doboz tejszin / én Hulala-t használtam/

1 db habfixáló

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A 2 dl tejet a vaniliával és a citrom héjjal felforraltam, ráöntöttem a megfőtt rízsre, hozzátettem a steviát, elkevertem és 1/2 óráig állni hagytam.

Közben a tojás fehérjét habbá vertem a sárgákat pedig a vajjal elkavartam.

Ezután a rizsről leöntöttem a fel nem szívott tejet, hozzáadtam a kikavart tojássárgás vajat, a mazsolát majd óvatosan hozzá kevertem a tojás fehérjéből készült habot. Ezután a masszát egy vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett jénaiba öntve 30 percre betettem a 180 c°-os sütőbe.

Az epret botmixerrel összetörtem , sűrű szűrőn átcsorgattam, hogy a magjai ne legyenek benne az öntetben,  felvertem a tejszint a habfixálóval és tálaltam.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*