3O dkg rizs
fél liter tej
2 dc viz
4 evőkanál cukor
1 cs. vaniliás cukor
pici só
4 tojás
2O dkg vaj
mazsola
reszelt citromhéj
Almakompót hozzávalói:
5-6 db alma
1 csomag vaniliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
szegfüszeg
A rizst megmossuk és feltesszük főni a tejben amihez hozzáadtuk a vizet , pici sót és a cukrot.
Amig hül a rizs addig kemény habbá verjük a 4 tojásfehérjét.
A kihült rizshez hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, 1 csomag vaniliás cukrot, 2O dkg vajat, 1 citrom reszelt héját, mazsolát és összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habját.
A tepsit picit kiolajozzuk és beleöntjük a rizses masszát.
Sütőbe tesszük és kb. 3O percig sütjük.
Az almát meghámozzuk, holdakra vágjuk és a cukros szegfüszeges vizben megfőzzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.