Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rizsfelfujt almakompóttal

felvitel dátuma: 2012-01-14 11:44:24       mai nézettség: 1       nézettség: 930
részletes recept
Rizsfelfujt  almakompóttal
Hozzávalók 4 személyre:

3O dkg rizs

fél liter tej

2 dc viz

4 evőkanál cukor

1 cs. vaniliás cukor

pici

4 tojás

2O dkg vaj

mazsola

reszelt citromhéj

 

Almakompót hozzávalói:

5-6 db alma

1 csomag vaniliás cukor

3 evőkanál kristálycukor

szegfüszeg

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 3 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A rizst megmossuk és feltesszük főni a tejben amihez hozzáadtuk a vizet , pici sót és a cukrot.

Amig hül a rizs addig kemény habbá verjük a 4 tojásfehérjét.

A kihült rizshez hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, 1 csomag vaniliás cukrot, 2O dkg vajat, 1 citrom reszelt héját, mazsolát és összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habját.

A tepsit picit kiolajozzuk és beleöntjük a rizses masszát.

Sütőbe tesszük és kb. 3O percig sütjük.

 

Az almát meghámozzuk, holdakra vágjuk és a cukros szegfüszeges vizben megfőzzük.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*