1 bögre rizs,
1.5 liter tej,
3-4 db egésztojás, (nagyságtól függ a mennyiség)
1/4 ráma,
4 vaníliáscukor,
12 dkg p.cukor,
2-3 közepes savanykás alma,
1 mkk. sütőpor,
2 citrom reszelt héja,
csipet só.
A rizst megmossuk és előmelegített tejbe feltesszük főni. Nagyon lassan, ( villanytűzhelyen 4-5 fokozat, gáztüzhelyen legkisebb láng) többszöri keverés mellett főzzük. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük!
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom héját is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén ezzel lazítjuk. Az almát felkockázzuk és hozzákeverjük.
Vajazott tepszibe öntjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Kockára vágva porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.