Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Rizsfelfújt

felvitel dátuma: 2011-11-29 20:39:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2183
részletes recept
Rizsfelfújt
Hozzávalók 6 személyre:

 

1l tej
5 ek cukor
1 késhegynyi
15 dkg rizs
1 citrom reszelt héja
4 tojás
5 dkg mazsola (én kihagyom, mert nem szeretik a nagylányok)
2 dkg vaj
1 ek liszt
 
Tálaláshoz:
porcukor
málnaszörp
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

A tejet felforralom a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, beleteszek 3 ek cukrot, megsózom. Beleöntöm a rizst és lassú tűzön vagy alacsony fokozaton (1-es), sűrű tejberizst főzök. Kevergetni kell, mert különben leég és kifut.

Közben a citromot megmosom, héját lereszelem.
Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a maradék cukorral, hozzáadom a citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéből kemény habot verek a Gyorskeverőben. Megtisztítom a mazsolát is.
Egy tepsit vastagon kikenek a vajjal és lisztezem.
Mikor a tejberizs langyosra hűlt, belekeverem a cukros tojás sárgákat, hozzáadom a mazsolát.
A felvert tojásfehérjét lassan, óvatosan hozzákeverem a rizshez.
A tepsibe töltöm, aminek 2/3-ad részig kell lennie.
50-60 percig (tűpróbáig) lassan sütöm.
A kész felfújtat kockára vágom, meghintem porcukorral, és málnaszörpöt adok hozzá.
 
Tepsi méret: 29,5x19,5 cm
 
Javasolt Tupperware termékek:
Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Gyorskeverő
Szilikon Keverő
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Vitai Gabriella 2011 november 29

Köszi!Mentettem!

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 29

Én is mentettem! A tepsi mérete azért még jó lenne, hogy tudjam mihez viszonyítani a 2/3 -ot. Köszke!

0/10 kautz1009 2011 november 30

Nagyon guszta!

0/10 Marcsi64 2011 november 30

Beírtam az én tepsim méretét is a recepthez.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*