Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rizses zúza

felvitel dátuma: 2012-05-20 13:25:16       mai nézettség: 1       nézettség: 3962
részletes recept
Rizses zúza
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulyka zúza
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
25 dkg rizs
4 ek olaj
1 ek őrölt pirospaprika
1 csipet majoranna
, őrölt bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint ( egy csokor

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A zúzát megtisztitjuk, és kiskockára vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, sárgarépát felkarikázzuk.
Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáaduk a zuzát, fokhagymát, sárgarépát.
Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 100 percet főzzük ( az idő függ az edénytől is ), majd hozzátesszük a rizst, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, és összekeverjük.
Az apróra vágott petrezselymet a rozses zúzához keverjük és készre főzzük.

( tűpróbával ellenőrizzük a zúza puhaságát, ha kell vízzel után töltjük ) 

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 damo 2012 október 5

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*