jó
80 dkg pulyka zúza
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
25 dkg rizs
4 ek olaj
1 ek őrölt pirospaprika
1 csipet majoranna
só, őrölt bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint ( egy csokor )
A zúzát megtisztitjuk, és kiskockára vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, sárgarépát felkarikázzuk.
Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáaduk a zuzát, fokhagymát, sárgarépát.
Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 100 percet főzzük ( az idő függ az edénytől is ), majd hozzátesszük a rizst, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, és összekeverjük.
Az apróra vágott petrezselymet a rozses zúzához keverjük és készre főzzük.
( tűpróbával ellenőrizzük a zúza puhaságát, ha kell vízzel után töltjük )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.