HOZZÁVALÓK:
20 dkg szalonna, 1 bögre(3dl) rizs, 0,5 kg csirkemáj, 0,5 kg sampion gombafej, fél kg spárgatök , 15 dkg csemegekukorica,4 db zöldhagyma, 1 közepes lilahagyma,4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint bors, ízlés szerint só.
Római tálat, fél órára hideg vízbe áztatjuk be.
Közben előkészítjük a hozzávalókat is. Csirkemájat megmossuk, hártyáját lehúzzuk,majd egy kis tálba félre tesszük.
A gombafejeket is megtísztitjuk és szintén félre tesszük, a zöldhagymát vékonykarikára szeleteljük,vöröshagymát felkockázzuk apróra,Spárgatököt megtisztitsuk és felkarikázzuk, fokhagyma gerezdeket aprókockára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk .
RIZSE RÓMAI CSIRKEMÁJ
Ezután a Római tál alját kivesszük a vízből és szalonna szeletekkel kibéleljük.
Majd a bögre rizst egyenletesen rá öntsük, a felkarikázott tököt,csemegekukorica felével,megszórjuk majoránnával, erre csirkemáj, lilahagyma, a gombafejek,a zöldhagyma karikák, fokhagyma, majd só és a bors ami ízlés szerint, végül erre egyenletesen az aprókockára vágott paradicsomot,és a maradék csemegekukoricát is elterítjük rajt, s 3 dl vízet ötünk rá. Majd a Rómaitál tetejét is rátesszük , be gyújtjuk a sütőt,és betesszük a Római tálat.
10 percig teljes lángon hagyjuk sülni , majd 200 fokon 50 percig még sütjük.
Utánna kivesszük a sütőből levesszük a Római tál tetejét, reszelt sajttal megszórjuk,vissza tesszük tetőnélkül, még 10 percre, míg a sajt szétolvad rajt.
Végül kivesszük és még melegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.