300 gr rizs
200 gr garnélarák
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szár szárzeller
2,5 deci száraz fehér bor
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
só
őrölt fekete bors
Bő sós vízben, amihez 1 deci bort töltöttem, a rizst megfőzöm, kb. 12-15 percig. Leszűröm, hideg vízzel leöntöm, újra leszűröm.
Félreteszem. Olíva olajat forrósítok, a karikákra szeletelt és az apróra vágott fokhagymát 2 percig párolom, hozzá teszem a rákot, ha tetszik, előtte apróbbra vágom, sósom, borsozom, egy kevés bort töltök hozzá.
Csak addig sütöm, míg a bor el nem párolog. Félreteszem, lehűtöm, közben vékony szeletekre felvágom a szárzellert.
A rizshez hozzákeverem a rákot a zellert, ha kell, sózom, borsozom, a maradék bort a salátára töltöm.
Kellemes étel.
Az összetevők ízei egymáshoz passzolnak. A bor az egésznek kimondottan jót tesz.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.