Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Rizses ráksaláta

felvitel dátuma: 2018-02-24 18:59:12       mai nézettség: 2       nézettség: 988
részletes recept
Rizses ráksaláta
Hozzávalók 4 személyre:

300 gr rizs
200 gr garnélarák
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szár szárzeller
2,5 deci száraz fehér bor
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/

őrölt fekete bors



 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Bő sós vízben, amihez 1 deci bort töltöttem, a rizst megfőzöm, kb. 12-15 percig. Leszűröm, hideg vízzel leöntöm, újra leszűröm.
Félreteszem. Olíva olajat forrósítok, a karikákra szeletelt és az apróra vágott fokhagymát 2 percig párolom, hozzá teszem a rákot, ha tetszik, előtte apróbbra vágom, sósom, borsozom, egy kevés bort töltök hozzá.
Csak addig sütöm, míg a bor el nem párolog. Félreteszem, lehűtöm, közben vékony szeletekre felvágom a szárzellert.
A rizshez hozzákeverem a rákot a zellert, ha kell, sózom, borsozom, a maradék bort a salátára töltöm.
Kellemes étel.
Az összetevők ízei egymáshoz passzolnak. A bor az egésznek kimondottan jót tesz.
Jó étvágyat!

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*