Palacsinta alap anyagok:
tej,
pici ,cukor,
2 tojás
,liszt,
sütéshez:
étolaj.
Töltelékhez.
Tej,
rizs,
cukor,
puncs és vanilia pundigpor,
őszibarack befőtt
Tetejére
csokimáz,
tejszinhab
Rizses palacsintatorta
A szokásos alapanyagokból palacsintát sütünk.
Ezután vanília és puncs pudingot kell főznünk. Aki akarja, csokoládépudinggal is készítheti ezt a finomságot. Szükségünk lesz még tejben főtt rizsre is.
Ha megvagyunk az előkészületekkel, jöhet a töltés.
Egy réteg palacsintát leterítünk egy lapos tányérra. Ezt bekenjük puncs pudinggal. Erre egy újabb réteg palacsinta kerül. Ezután a következő palacsintánkat megkenjük rizzsel, majd háromszögre hajtjuk. Ebből összesen négy darabot készítünk, majd ráhelyezzük őket az eddigiekre. Ezt letakarjuk egy újabb palacsintával, amit megkenünk vanília pudinggal. Erre tehetünk negyedelt konzerv barackot, vagy idénygyümölcsöt. Majd ismét egy újabb palacsinta kerül a tortánk tetejére, amit punccsal kenünk meg. Ezek után ismét egy réteg palacsinta következik. Ha kedvünk van, csokimázzal leönthetjük, majd tejszínhabbal díszíthetjük a tortánkat. Langyosan is, hidegen is fogyasztható. Nagyon finom !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.